Kalkon, ugnsbakad eller friterad?
Godmorgon!
Ovädret fortsätter här, vi har spöregn hos oss men på högre höjder kommer det mängder med snö. Flera stora vägar norr om oss är stängda och det har snöat upp mot en meter.
Vi har kalla vindar och det är riktigt ruggigt. Svårt att tro att vi var på stranden i söndags i strålande sol och bad i havet.
En bild från söndagen vid Point Dume:

Pelle och Lee poserar stolt med Dolph Lundgren som var på samma restaurang samtidigt.
Idag är det den stora kalkondagen! 🦃 Den stora frågan är hur kalkonen ska tillredas. Ugnsbakad eller friterad?

Att fritera den är ett bra sätt att få en riktigt saftig kalkon. Dessutom går det snabbt, ca 45 minuter tar det att tillaga en stor kalkon.

Oftast används jordnötsolja och det säljs stora dunkar med det inför Thanksgiving.
Dock är det riskfyllt och brandmyndigheter varnar för brandfaran innan helgerna.

Att ugnsbaka tar längre tid men kräver inte så mycket förarbete istället som friterad gör.

Mängder med olika formar och grytor finns i butikerna.
Vi kommer att ugnsbaka vår kalkon men hemma i huset i Sverige har vi en friteringsgryta och har friterat kalkon flera gånger. Det blir verkligen jättegott.
// Monika